Λεύκανση

Λεύκανση
Λεύκανση

Το λευκό και αστραφτερό χαμόγελο είναι σίγουρο κάτι που ελκύει αυτόν που στέκεται απέναντί σου. Είναι ένα σημείο υπεροχής απέναντι σε κάποιον με πολύ κιτρινισμένα δόντια. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία μας ένα αστραφτερό και γοητευτικό χαμόγελο. Eνας τρόπος για να το πετύχουμε είναι η λεύκανση.

Λίγοι όμως μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν λεύκανση στα δόντια τους και όχι άδικα πολλές φορές. Γιατί η λεύκανση είναι μια διαδικασία την οποία πρέπει να συζητήσεις πρώτα με τον οδοντίατρό σου και να φροντίσεις να έχεις την καλύτερη δυνατόν περιποίηση και φροντίδα.

 

Ηλικιακά, πότε ενδείκνυται να κάνει κάποιος λεύκανση;

Ηλικιακά, απο 17 ετών και μετά. Μόνο αν υπάρχουν σημαντικοί ψυχολογικοί λόγοι, το προτείνουμε και σε μικρότερη ηλικία.

Υπάρχει καλή και κακή λεύκανση;

Κακή λεύκανση μπορεί να συμβεί όταν τα υλικά μπορούν να προκαλέσουν φθορά στην αδαμαντίνη των δοντιών, σκευάσματα όπως λευκαντικές οδοντόκρεμες και αυτά που διαφημίζονται σε τηλεοράσεις και πουλιούνται στα φαρμακεία.

Το πόσο λευκά θα είναι τα δόντια, είναι κάτι που μπορούμε να το ρυθμίσουμε;

Ναι, μπορούμε να ρυθμίσουμε πόσο λευκά τα θέλουμε. Τα ψεύτικα χαμόγελα που βλέπουμε στις τηλεοράσεις δεν είναι αποτέλεσμα λεύκανσης. Είναι συνήθως όψεις πορσελάνης, μια διαφορετική αισθητική επέμβαση. Η λεύκανση δίνει μόνο φυσικό αποτέλεσμα.

Ποιά είναι η διαδικασία της λεύκανσης; Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι;

Πρώτη μέθοδος είναι με ειδικά μασελάκια (νάρθηκες) και γίνεται ως εξής:

Στην αρχή ο οδοντίατρος θα αξιολογήσει την κατάσταση του στόματος, θα ελέγξει το χρώμα των δοντιών, θα πάρει αποτυπώματα ώστε να δημιουργήσει εξατομικευμένους νάρθηκες, θα ελέγξει την τέλεια εφαρμογή τους στο στόμα και εάν όλα είναι όπως ορίζουν οι κανόνες ασφαλείας, θα δώσει λευκαντικό υλικό και θα ενημερώσει για τον τρόπο εφαρμογής του. Τα υλικά στην αγορά έχουν διαφορετικές περιεκτικότητες ώστε η λεύκανση να μπορεί να προσαρμοστεί στο lifestyle και στον τρόπο ζωής, προσφέροντας έτσι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα μασελάκια τα φοράνε συνήθως 4 με 8 ώρες κάθε μέρα για 11-21 ημέρες, ανάλογα με το υλικό και τον τρόπο ζωής.

Η δεύτερη μέθοδος είναι με ειδική λάμπα, είναι μια προηγμένη αισθητική διαδικασία, στην οποία το ειδικό gel λεύκανσης ενεργοποιείται άμεσα από τη δέσμη φωτός της λάμπας. Είναι αποτελεσματική, άμεση και απόλυτα ασφαλής. Το υλικό εφαρμόζεται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών, 6-8 δόντια ανά οδοντικό τόξο ανάλογα με το χαμόγελο. Γίνεται σε μια επίσκεψη 45-60 λεπτά. Ενδείκνυται κυρίως σε καπνιστές και σε ασθενείς που επιθυμούν άμεσα αποτελέσματα. Είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος λεύκανσης δοντιών.

Shares