Εμφράξεις Ρητίνης (λευκά σφραγίσματα)

Εμφράξεις Ρητίνης (λευκά σφραγίσματα)
Εμφράξεις Ρητίνης (λευκά σφραγίσματα)

Η σύνθετη ρητίνη (λευκό σφράγισμα) χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει ένα δόντι που έχει πληγεί από φθορά, ρωγμές, κατάγματα, κλπ. Θα αφαιρεθεί το φθαρμένο ή τερηδονισμένο τμήμα (μολυσμένο) του δοντιού και στη συνέχεια θα συμπληρωθεί με  ρητίνη.

ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΘΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
  • Before-πριν-μετά
    After-πριν-μετά
    Beforeπριν-μετάAfter

Όπως με τις περισσότερες οδοντιατρικές αποκαταστάσεις, τα σφραγίσματα ρητίνης δεν είναι μόνιμα και κάποια μέρα μπορεί να     πρέπει να αντικατασταθούν. Είναι όμως πολύ ανθεκτικά, και θα διαρκέσουν πολλά χρόνια, προσφέροντάς σας ένα μακράς διαρκείας, όμορφο χαμόγελο.

Λόγοι για λευκά σφραγίσματα:

  • Κλείσιμο κενού μεταξύ δύο δοντιών.
  • Ραγισμένα ή σπασμένα δόντια.
  • Αντικατάσταση μαύρων σφραγισμάτων με αισθητικά λευκά σφραγίσματα
  • Κάλυψη αυχενικά με λευκό σφράγισμα των δοντιών που έχουν ευαισθησία
  • Φθαρμένα δόντια

Τρόποι τοποθέτησης λευκών σφραγισμάτων

Τα σφραγίσματα ρητίνης τοποθετούνται σε ένα ραντεβού. Ενώ το δόντι είναι μουδιασμένο, αφαιρείται όλη η  τερηδόνα. Η κοιλότητα στη συνέχεια  προετοιμάζεται επιμελώς πριν την τοποθέτηση της νέας εμφράξεως. Αν η τερηδόνα είναι κοντά στο νεύρο του δοντιού, μια ειδική φαρμακευτική αγωγή θα εφαρμοστεί για έξτρα προστασία. Έπειτα τοποθετείται το  σφράγισμα ρητίνης, που ο οδοντίατρος με ακρίβεια του δίνει το σχήμα και το γυαλίζει, αποκαθιστώντας το δόντι σας στο αρχικό σχήμα και τη λειτουργία του. Είναι φυσιολογικό να αισθανθείτε ευαισθησία στο ζεστό, κρύο και στο δάγκωμα όταν αρχικά τοποθετούνται τα σφραγίσματα ρητίνης , ωστόσο αυτό θα υποχωρήσει λίγο αργότερα καθώς το δόντι σας θα προσαρμοστεί στο νέο σφράγισμα

Θα σας δοθούν οδηγίες φροντίδας μετά το πέρας της θεραπείας σας. Πρακτικές καλής στοματικής υγιεινής, διατροφικές συνήθειες και τακτικές επισκέψεις σας στον οδοντίατρο θα βοηθήσουν στη ζωή των νέων σας  σφραγισμάτων.

 

Shares