Εμφυτεύματα

Εμφυτεύματα
Εμφυτεύματα

Γιατί Εμφυτεύματα;

Τα δόντια σας έχουν σχεδιαστεί να διαρκέσουν μια ζωή, αλλά μερικές φορές η πραγματικότητα είναι διαφορετική! Η αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν είναι σημαντική στη γενική υγεία σας αλλά και την υγεία των δοντιών σας. Όχι μόνο χάνετε μασητική ικανότητα όταν ένα δόντι έχει χαθεί, αλλά η μη αντικατάσταση τους μπορεί να προκαλέσει την απώλεια άλλων δοντιών, την δημιουργία θυλάκων, το συνωστισμό των δοντιών και να οδηγήσει τελικά στη δημιουργία μεταγενέστερων προβλημάτων. Επίσης, υπάρχουν τα προφανή προβλήματα της κακή εμφάνισης του χαμόγελου και της απώλειας της αυτοεκτίμησης που προκαλείται όταν λείπει ένα ή περισσότερα δόντια.

Τα Οδοντικά εμφυτεύματα πρέπει πάντα να θεωρούνται η πρώτη επιλογή για την αντικατάσταση ενός δοντιού που έχει χαθεί ή λείπει. Η αντικατάσταση των χαμένων δοντιών με οδοντικά εμφυτεύματα χρησιμοποιείται περισσότερο από 40 χρόνια και αναγνωρίζεται ως η ιδανική θεραπεία. Η επιλογή αυτή θεωρείται περισσότερο ιδανική από τις γέφυρες ,τις στεφάνες και τις τεχνητές οδοντοστοιχίες. Οι ασθενείς με οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να χαμογελάσουν με αυτοπεποίθηση!

Τι είναι τα Εμφυτεύματα;

Το εμφύτευμα είναι μια τεχνητή ρίζα δοντιού από τιτάνιο και τοποθετείται στη γνάθο χειρουργικά. Ενεργεί ως υποκατάστατη ρίζα του δοντιού. Το οστό δένει με το τιτάνιο και δημιουργεί ένα ισχυρό θεμέλιο για τα τεχνητά δόντια. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν ένα χαμένο δόντι ή πολλά δόντια που λείπουν. Τα εμφυτεύματα συμβάλουν επίσης στη διατήρηση της δομής του προσώπου, προλαμβάνοντας την περαιτέρω απώλεια οστού, που συμβαίνει όταν λείπουν τα δόντια.

Τα Οδοντικά εμφυτεύματα έχουν την αίσθηση και φαίνονται τόσο φυσικά, ώστε μπορεί να ξεχάσετε ότι χάσατε ποτέ δόντι. Γνωρίζετε ότι η αυτοπεποίθηση για τα δόντια σας επηρεάζει το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Ίσως κρύβετε το χαμόγελό σας λόγω των κενών, από δόντια που λείπουν. Ίσως δεν αισθάνεστε ασφαλείς με την οδοντοστοιχία σας. Ίσως έχετε δυσκολία στην μάσηση. Αν σας λείπει ένα ή περισσότερα δόντια και θα θέλατε να χαμογελάσετε, να μιλήσετε και να φάτε πάλι με άνεση και σιγουριά, υπάρχουν καλά νέα! Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι τα δόντια που μπορούν να έχουν την εμφάνιση και την αίσθηση, ακριβώς όπως τα δικά σας! Υπό κατάλληλες συνθήκες και με την επιμελή συντήρηση τους, τα εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή!

Τι μπορούν να κάνουν τα οδοντικά εμφυτεύματα; 

  • Να αντικαταστήσουν ένα ή περισσότερα δόντια χωρίς να επηρεάζονται τα γειτονικά δόντια.
  • Να υποστηρίξουν μια γέφυρα ή μεμονωμένα δόντια και να εξαλείψουν την ανάγκη για μια κινητή μερική οδοντοστοιχία.
  • Να παρέχουν υποστήριξη για μια οδοντοστοιχία, καθιστώντας την πιο ασφαλή και άνετη.

Ποια τα πλεονεκτήματα εμφυτευμάτων έναντι συμβατικής γέφυρας; 

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν την καλύτερη λύση στο πρόβλημα των δοντιών που λείπουν. Ένα εμφύτευμα είναι ο πιο φυσικός, οικονομικά αποδοτικός και λιγότερο επεμβατικός τρόπος για να αντικαταστήσετε τα δόντια που λείπουν.

Αισθητικά-Τα εμφυτεύματα έχουν την όψη και την αίσθηση των δικών σας δοντιών! Δεδομένου ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα ενσωματώνονται στη δομή των οστών σας, αποτρέπουν την οστική απώλεια και την συρρίκνωση των ούλων που συχνά συνοδεύουν τις θεραπείες με γέφυρες και τεχνητές οδοντοστοιχίες. Ποτέ, κανείς δεν θα ξέρει ότι έχετε αντικαταστήσει ένα δόντι.

Συντηρητικά-Τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν θυσιάζουν την ποιότητα των γειτονικών δοντιών σας, όπως κάνει μια γέφυρα. Δεν χρειάζεται να τροποποιηθούν τα γειτονικά δόντια για να υποστηρίξουν το εμφύτευμα. Έτσι μένουν ανέγγιχτα περισσότερα από τα δόντια σας ,το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό μακροπρόθεσμο όφελος για την στοματική σας υγεία!

Αυτοπεποίθηση– Τα οδοντικά εμφυτεύματα θα σας επιτρέψουν να μιλήσετε εκ νέου και να φάτε με άνεση και σιγουριά! Είναι ασφαλή και προσφέρουν ελευθερία σε σχέση με τους ενοχλητικούς θορύβους και τις ταλαντεύσεις των οδοντοστοιχιών.

Αξιοπιστία-το ποσοστό επιτυχίας των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι απόλυτα προβλέψιμο. Θεωρούνται η καλύτερη επιλογή για την αντικατάσταση των δοντιών. Μια γέφυρα ή μερική οδοντοστοιχία θα πρέπει να αντικατασταθεί πολλές φορές στη ζωή σας και κοστίζει πολύ περισσότερο μακροπρόθεσμα.

Πως είναι η θεραπεία και τι να περιμένω μετά;

Η μέθοδος αυτής της θεραπείας συνήθως προκαλεί ελάχιστο πόνο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το οστό έχει πολύ λίγες νευρικές απολήξεις. Είναι πολύ παρόμοια με μια απλή διαδικασία εξαγωγής.

Όπως γνωρίζετε, τα δόντια σας απαιτούν μια στοματική υγιεινή στο σπίτι και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο. Τα Οδοντικά εμφυτεύματα είναι όπως τα δόντια σας και θα απαιτούν την ίδια φροντίδα. Προκειμένου να κρατηθεί καθαρό το εμφύτευμα σας και χωρίς πλάκα, εξακολουθούν να ισχύουν το βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος!

Μετά τη θεραπεία, θα συνεργαστούμε στενά μαζί σας για να ακολουθήσουμε το καλύτερο σχέδιο φροντίδας για σας. Περιοδικές επισκέψεις θα προγραμματιστούν για να παρακολουθούμε τα εμφυτεύματα , τα δόντια και τα ούλα σας ώστε να βεβαιώνουμε κάθε φορά ότι είναι υγιή.

Shares