Όψεις πορσελάνης

Όψεις πορσελάνης
Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτά κομμάτια από ανθεκτική, σε σχήμα δοντιού, πορσελάνη που  προσαρμόζεται  ( σχήμα και  χρώμα) ανάλογα με τον ασθενή και πραγματοποιείται από εξειδικευμένο οδοντιατρικό εργαστήριο.  Συγκολλούνται στο μπροστινό μέρος των δοντιών για να δημιουργήσουν ένα όμορφο και ελκυστικό χαμόγελο.

Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να αναδιαμορφώσουν τα δόντια  και το χαμόγελο σας εντελώς . Συχνά, μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικές λύσεις για τις στεφάνες και η ιδανική λύση στη θεραπεία πολλών άλλων οδοντιατρικών προβλημάτων.  Όπως με τις περισσότερες οδοντιατρικές αποκαταστάσεις, οι όψεις δεν είναι μόνιμες και ίσως κάποια μέρα  να χρειαστούν αντικατάσταση. Σε γενικές γραμμές όμως είναι πολύ ανθεκτικές και θα διαρκέσουν πολλά χρόνια, προσφέροντάς σας ένα όμορφο χαμόγελο μακράς διαρκείας.

 ΛΟΓΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΟΨΕΩΝ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

  • Αισθητικά, να δημιουργήσουν ένα ενιαίο, λευκό, όμορφο χαμόγελο.
  • Στραβά δόντια.
  • Παραμορφωμένα δόντια.
  • Σοβαρά αποχρωματισμένα ή λεκιασμένα δόντια.
  • Δόντια που είναι πάρα πολύ μικρά ή μεγάλα.
  • Ανεπιθύμητοι ή άνισοι χώροι, κενά μεταξύ των δοντιών (διαστήματα).
  • Φθαρμένα ή πεταχτά δόντια.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΟΨΕΩΝ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Συνήθως απαιτούνται δύο με τρεις επισκέψεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, με ελάχιστη ή καμία αναισθησία  κατά τη διάρκεια της. Τα δόντια προετοιμάζονται με ελαφρύ τρόχισμα για τη διαμόρφωση της επιφάνειας ώστε να προσαρμόσουμε  το πάχος των όψεων. Γίνεται λήψη αποτυπώματος των δοντιών και έπειτα το χρώμα, το οποίο θα πρέπει να επιλεγεί από εσάς και εμάς. Για την δεύτερη επίσκεψη, τα δόντια θα πρέπει να προετοιμαστούν με ειδικούς παράγοντες για να επιτευχθεί ένας σταθερός δεσμός. Στη συνέχεια τοποθετείται μεταξύ των δοντιών και των όψεων συγκολλητική ύλη, και μια ειδική ακτίνα  φωτός (φως πολυμερισμού) χρησιμοποιείται για να σκληρύνει και να δέσει το δεσμό.

Θα λάβετε οδηγίες φροντίδας για τις όψεις. Το σωστό βούρτσισμα, το οδοντικό νήμα, και οι τακτικές επισκέψεις σας στον οδοντίατρο θα βοηθήσουν στη ζωή των νέων σας όψεων.

 

Shares