Στεφάνες Πορσελάνης

Στεφάνες Πορσελάνης
Στεφάνες Πορσελάνης

Μία στεφάνη (ή θήκη) είναι η κάλυψη που περιβάλλει την επιφάνεια ολόκληρου του δοντιού και αποκαθιστά το αρχικό του σχήμα και μέγεθος. Μια στεφάνη προστατεύει και ενισχύει τη δομή των δοντιών που δεν μπορούν να αποκατασταθούν με σφραγίσματα ή άλλους τύπους αποκαταστάσεων.

 • Before-πριν-μετά
  After-πριν-μετά
  Beforeπριν-μετάAfter

Αν και υπάρχουν διάφοροι τύποι στεφάνων, ο πιο δημοφιλής είναι αυτός από  πορσελάνη, επειδή μοιάζει με τα φυσικά σας δόντια. Οι στεφάνες αυτές είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και θα διαρκέσουν πολλά χρόνια, αλλά όπως οι περισσότεροι οδοντιατρικές αποκαταστάσεις, μπορεί τελικά να πρέπει να αντικατασταθούν. Οι στεφάνες πορσελάνης κατασκευάζονται ώστε να ταιριάζουν με το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα των δοντιών σας, δίνοντάς σας ένα φυσικό, μακράς διαρκείας όμορφο χαμόγελο.

ΛΟΓΟΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ:

 • Σπασμένα δόντια
 • Σπασμένα σφραγίσματα
 • Φθαρμένα δόντια.
 • Βελτίωση αισθητικής εμφάνισης
 • Δόντια με μεγάλα σφραγίσματα.
 • Δόντια απονευρωμένα

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Η διαδικασία για μια στεφάνη απαιτεί συνήθως δύο συναντήσεις. Το πρώτο ραντεβού σας θα περιλαμβάνει τη λήψη αρκετών ακριβέστατων αποτυπωμάτων   που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία των στεφάνων σας. Στην ίδια συνάντηση θα κατασκευαστεί και μία προσωρινή στεφάνη  που θα μείνει στο δόντι σας για περίπου δύο εβδομάδες μέχρι η νέα σας στεφάνη να κατασκευαστεί από ένα οδοντιατρικό εργαστήριο.

Ενώ το δόντι είναι μουδιασμένο, ο γιατρός  θα προετοιμάσει το δόντι αφαιρώντας τυχόν φθορές και θα διαμορφώσει την επιφάνεια για να ταιριάζει σωστά  η στεφάνη. Μόλις αυτές οι λεπτομέρειες ολοκληρωθούν, η προσωρινή στεφάνη σας θα τοποθετηθεί με προσωρινή κόλλα και θα ελεγχθεί το δάγκωμα σας για να εξασφαλιστεί ότι δαγκώνετε σωστά.

Στο δεύτερο ραντεβού σας θα πρέπει να αφαιρεθεί η προσωρινή στεφάνη, το δόντι θα καθαριστεί, και η νέα σας στεφάνη θα συγκολληθεί και θα ελεγχθεί ώστε να υπάρξει το τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα .

Shares