Επένθετα Πορσελάνης- Ρητίνης

Επένθετα Πορσελάνης- Ρητίνης
Επένθετα Πορσελάνης- Ρητίνης

Τα επένθετα κατασκευάζονται από  εξειδικευμένο οδοντιατρικό εργαστήριο και συγκολλούνται επάνω στο δόντι. Tα επένθετα μερικές φορές αναφέρονται και ως μερική στεφάνη. Μια αποκατάσταση με επένθετα είναι ένα ‘’σφράγισμα’’ που κατασκευάζεται εξατομικευμένα από τον τεχνίτη και μπορεί να είναι ρητίνη ή άλλο σύνθετο υλικό. Τα  επένθετα μοιάζουν με  το φυσικό δόντι.

 

 

ΠΡΙΝ                                                                                              ΜΕΤΑ

 

 

Τα επένθετα  μπορούν  να χρησιμοποιηθούν για την συντήρηση επισκευασμένων δοντιών που έχουν μεγάλες παλαιές εμφράξεις ή  έχουν καταστραφεί από φθορά ή τραύμα. Τα επένθετα είναι μια ιδανική εναλλακτική λύση στις στεφάνες επειδή θα αφαιρεθεί λιγότερη ποσότητα δοντιού κατά την προετοιμασία του.

Όπως με τις περισσότερες οδοντιατρικές αποκαταστάσεις τα επένθετα δεν είναι πάντοτε μόνιμα και κάποια μέρα μπορεί να απαιτήσουν αντικατάσταση. Παρόλαυτα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και θα διαρκέσουν πολλά χρόνια, προσφέροντάς σας ένα όμορφο χαμόγελο μακράς διαρκείας.

ΛΟΓΟΙ  ΕΠΕΝΘΕΤΟΥ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

  •  Σπασμένα δόντια.
  •  Αισθητικοί λόγοι.
  •  Φθαρμένα δόντια.
  •  Σπασμένα σφραγίσματα.
  •  Μεγάλες εμφράξεις.

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΕΝΘΕΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Μια διαδικασία παρασκευής επένθετου απαιτεί συνήθως δύο συναντήσεις. Το πρώτο ραντεβού σας θα περιλαμβάνει τη λήψη ακριβέστατων αποτυπωμάτων, που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία των επενθέτων .

Ενώ το δόντι είναι μουδιασμένο, ο οδοντίατρος θα αφαιρέσει οποιαδήποτε φθορά ή/και τα παλιά υλικά από σφραγίσματα. Ο χώρος του δοντιού στη συνέχεια θα καθαριστεί καλά και προσεκτικά, διαμορφώνοντας την επιφάνεια για να ταιριάζει σωστά η επένθετη αποκατάσταση. Θα εφαρμοστεί ένα προσωρινό σφράγισμα για να προστατευτεί το δόντι ενώ το επένθετο θα κατασκευαστεί από ένα εξειδικευμένο οδοντιατρικό εργαστήριο.

Στο δεύτερο ραντεβού, το νέο επένθετο θα τοποθετηθεί και θα κολληθεί προσεκτικά και με ακρίβεια. Μερικές προσαρμογές μπορεί να είναι απαραίτητες να γίνουν ώστε να εξασφαλιστεί ότι  ταιριάζει σωστά και ότι το δάγκωμα σας είναι άνετο.

 

Shares