Γέφυρες Πορσελάνης

Γέφυρες Πορσελάνης
Γέφυρες Πορσελάνης

Μια οδοντική γέφυρα είναι μια σταθερή προσθετική εργασία και είναι ένας τρόπος για να αντικαταστήσουμε δόντια που λείπουν. Υπάρχουν διάφοροι τύποι γεφυρών. Εσείς και ο οδοντίατρος θα συζητήσετε τις καλύτερες επιλογές για τη συγκεκριμένη περίπτωση σας. Η “παραδοσιακή γέφυρα” είναι το πιο δημοφιλές είδος και συνήθως είναι κατασκευασμένη από μέταλλο και από πορσελάνη. Η γέφυρα πορσελάνης είναι δημοφιλέστερη, επειδή μοιάζει με τα φυσικά δόντια σας. Αυτός ο τύπος γέφυρας συνήθως αποτελείται από δύο στεφάνες που προσαρμόζονται είτε στα δόντια στηρίγματα είτε σε εμφυτεύματα , γεμίζοντας το κενό που δημιουργήθηκε από ένα ή περισσότερα δόντια.

ΓΕΦΥΡΕΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

 • Before-πριν-μετά
  After-πριν-μετά
  Beforeπριν-μετάAfter

Οι οδοντιατρικές γέφυρες είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και θα διαρκέσουν πολλά χρόνια, ωστόσο, μπορεί να χρειάζονται αντικατάσταση ή να πρέπει διορθωθούν λόγω φυσιολογικής φθοράς.

Λόγοι επιλογής γέφυρας από πορσελάνη:

 • Κάλυψη κενών από δόντια που λείπουν.
 • Διατήρηση σχήματος του προσώπου.
 • Ενίσχυση αποδυναμωμένων δοντιών.
 • Επαναφορά μασητικής ικανότητας.
 • Αποκατάσταση χαμόγελου.
 • Αναβάθμιση από κινητή μερική οδοντοστοιχία σε μόνιμη ακίνητη εργασία.

Τι περιλαμβάνει η γέφυρα από πορσελάνη;

Μια γέφυρα συνήθως απαιτεί δύο ή περισσότερες επισκέψεις. Ενώ τα δόντια είναι μουδιασμένα, τα δύο δόντια στηρίγματα προετοιμάζονται αφαιρώντας ένα μέρος του σμάλτου για να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για την στεφάνη. Στη συνέχεια, γίνεται ένα εξαιρετικά ακριβές αποτύπωμα το οποίο θα σταλεί σε ένα οδοντοτεχνικό εργαστήριο, εκεί όπου η γέφυρα θα κατασκευαστεί. Επιπλέον, μια προσωρινή γέφυρα θα κατασκευασθεί και θα τοποθετηθεί στο στόμα για αρκετές εβδομάδες μέχρι το επόμενο ραντεβού σας.

Κατά την δεύτερη επίσκεψη, η μόνιμη γέφυρα θα ελεγχθεί προσεκτικά, θα προσαρμοστεί και τοποθετηθεί ώστε να επιτευχθεί η σωστή εφαρμογή. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί ο οδοντίατρος να κολλήσει προσωρινά την γέφυρα ώστε να δώσει χρόνο και να επιτρέψει στα δόντια και στους ιστούς να συνηθίσουν τη νέα γέφυρα. Η νέα γέφυρα θα τοποθετηθεί μόνιμα σε μεταγενέστερο χρόνο.

Θα λάβετε οδηγίες φροντίδας μετά το πέρας της θεραπείας σας. Το σωστό βούρτσισμα, το οδοντικό νήμα και οι τακτικές επισκέψεις σας στον οδοντίατρο θα βοηθήσουν στη ζωή της νέας σας γέφυρας.

Shares